Categorii
Citesc

SUB ACEEAȘI STEA: CARTE ȘI FILM

Pe scurt: din carte vei învăța ce contează cu adevărat în viață; îți vei da seama că nefericirile care te consumă pe tine atât de mult sunt, de fapt, niște lucruri minore față de cât au alții de dus în spate. Vei vedea cum trăiesc niște oameni care au cancer și cum privesc boala ca pe ceva firesc.

Apoi, vei cunoaște o poveste de dragoste frumoasă, vei învăța o lecție despre curaj și perseverență, vei citi replici haioase, vei râde și vei plânge, deopotrivă.

Mi-a plăcut mult de tot că am regăsit ceva ce făceam fără să mai fi văzut asta undeva: fumatul sportiv, cum îi zic eu. Adică, iei țigara, o ții ca unul care ar fi fumat ani de zile, te faci că tragi din ea și după vreo două minute o pui la loc în pachet. În carte, chestia asta e tradusă ca o metaforă: ții moartea între buze, dar nu o lași să te cuprindă…

După carte, neapărat să vezi și filmul: este o copie fidelă, nu am fost deloc dezamăgită de diferențele dintre cele două, pentru că nu au existat prea multe. Au fost scoase doar vreo două scene, pe care nu le-aș fi dorit nici în carte.

P.S: Și melodiile sunt drăguțe! 🙂