Categorii
Auto

SEVENDRIVE – APLICATIA PERFECTA PENTRU MASINA MEA

Am o relație specială cu mașina mea, o consider o prietenă bună și încerc să am grijă de ea cât pot de mult. Problema este că eu abia pot să am grijă de mine… Din păcate, uneori sunt de-a dreptul neglijentă.

Țin minte că prima dată când am fost la mall am căutat un loc de parcare zeci de minute. Când l-am găsit, m-am considerat cel mai norocos om! Și am plecat să caut ce voiam.La întoarcere mi-am căutat mașina o groază de timp și chiar am crezut că mi-o furase cineva. M-a ajutat s-o găsesc cel care păzea acolo și a mai și râs de mine. Ce mai conta, scăpasem de-o grijă! De atunci, de fiecare dată când merg la mall, fac câte o poză imediat cum cobor din mașină: acum știu care e treaba cu animalele desenate, culorile, eheeei, niciodată nu e prea târziu.

Acum o săptămână, mama mă certa că am mers cinci zile fără asigurare, pentru că expirase și eu nu-mi dădusem seama. Mi-a zis că măcar atât aș putea ține minte și eu. Chiar i-am dat dreptate. În orice caz, știu sigur că rovinieta expiră prin decembrie, dar nu cunosc cu exactitate data.

Când am plecat să dau ultimul examen eram , firește, în criză de timp. Și nu găseam loc de parcare. Recunosc, am parcat pe interzis. Deci mi-am creat un stres în plus, de care chiar n-aș fi avut nevoie. Am avut noroc, mi-am găsit mașina tot acolo, neatinsă, nemișcată, mă aștepta nerăbdătoare.

Ei bine, se pare că unele dintre problemele mele legate de mașină au acum soluție și se numește SevenDrive. Acesta este un dispozitiv care poate fi instalat la calculatorul de bord al mașinii și funcționează împreună cu aplicația SevenDrive de pe telefonul meu. Astfel, voi ști totul despre mașina mea, chiar și atunci când voi fi la sute de km distanță, în caz că mi se face dor. 🙂

CE-MI PLACE:
Mereu când merg în weekend acasă și dorm până târziu, tata profită de situație și pleacă la plimbare cu mașina mea. Acum, în loc să-l sun să-l întreb unde e, pot deschide aplicația care-mi va spune unde e mașina mea, respectiv tata, datorită localizării prin GPS. Abia aștept să-i aud reacția când îl voi întreba: Ce cauți la X? Sau, dacă vreau să mă trezesc imediat ce tata părăsește domiciliul, atunci setez ca zonă predefinită curtea casei cu ajutorul opțiunii Geofencing și telefonul va începe să sune înainte ca tata să apuce să închidă poarta. Mai simplu, deci.

Niciodată nu am reușit să fiu suficient de calculată atunci când a venit vorba de mașina mea. Cum ar veni, mereu îmi dă cu virgulă: de la consum, km parcurși și până la timpul pierdut în trafic. Totuși, mă consolez cu ideea că reușesc aproximări destul de veridice, dar degeaba dacă nu e nimic exact. SevenDrive mi-ar putea face un raport zilnic a ceea ce am enumerat mai sus, ba mai mult, mi-ar spune și cu ce viteză maximă am mers.

Nu mai pun la socoteală că sistemul mi-ar aminti traseele parcurse. Și aș zice fix Aleluia! Oricum am o problemă mare de tot cu orientarea, nu vrea să ne împrietenim. Dacă vreau să învăț să ajung undeva, a doua și a treia oară sigur mă voi rătăci sau voi ocoli aiurea, deja a devenit o regulă. Deci, o idee bună, mai ales pentru oamenii care stau prost cu orientarea la volan. Și să nu dați vina pe faptul că am doar cromozomi X, pentru că știu și câțiva domni care se rătăcesc mai des decât mine!

De asemenea, dacă parchez în locuri interzise, sistemul mă va anunța imediat ce oamenii răi vor pune mâna pe draga mea mașină ca să o ridice și să o ducă undeva departe, de unde n-o voi mai recupera decât dacă sunt dispusă să plătesc o sumă generoasă. În această situație, care sper că nu va exista niciodată, mașina mea nu va mai apuca să fie ridicată, pentru că voi avea timp să ajung repede la ea ca să o salvez! În plus, mai scap și de stresul Oare unde am parcat mașina?, pentru că o voi localiza într-o fracțiune de secundă și voi ști exact unde trebuie să ajung.

Mama nu va mai avea motive să mă certe, cel puțin nu din cauza asta. Voi fi anunțată din timp când trebuie să mă ocup de asigurare, rovinietă, RCA, CASCO, ITP, revizie și alte minuni necesare care costă o grămadă de bani.

Alt stres: ajung într-un loc unde trebuie să mă întâlnesc cu mai multe persoane. Și după ce că abia am fost în stare să ajung eu, mă sună unul sau altul să-mi ceară MIE indicații. Vaaai, iar eu indicații nu știu să dau după nume de străzi, numere, bulevarde. Eu știu să spun că pe stânga era un magazin de pantofi, pe dreapta o vitrină cu peruci și în față un pasaj, pe care ar fi trebuit să nu-l bag în seamă. În fine, ideea e că nu prea mă pricep să ghidez un om, cu toate că alții spun că da. Cred că din politețe. Ei bine, SevenDrive mi-ar permite să le trimit direct prietenilor mei locația în care mă aflu. Și așa, să se descurce și singuri, că sunt oameni mari!

Trebuie să știi că dispozitivul poate fi conectat în cinci minute la bordul mașinii tale și este compatibil cu majoritatea mașinilor fabricate incepând cu anul 1996. Apoi, aplicația poate fi instalată pe iPhone sau pe Android. Pachetul SevenDrive costă 160 de euro și ai face bine să te grăbești, pentru că primele 100 de comenzi beneficiază de 12 luni de abonament gratuit. Dacă nu te afli în primii 100, atunci va trebui să plătești 6 euro/lună. O să zici că e scump, dar gândește-te ce amendă riști să plătești dacă ți-ar ridica mașina sau dacă te-ar prinde Poliția fără rovinietă. În plus, te va ajuta să calculezi mai bine cât consumi și să acorzi mai multă atenție cheltuielilor. Aaaa, și te va învăța să nu te mai temi de scurtături! Bonus: atât dispozitivul, cât și aplicația au fost optimizate pentru a putea funcționa și în afara țării.

Eu nu zic decât atât: SevenDrive e trecut pe my wishlist cu majuscule!