Categorii
Citesc

SE LANSEAZĂ O CARTE CU SUFLET

Bogdan a văzut 14 țări în 38 de zile… de pe bicicletă! Adică a mers aproximativ 4.200 de kilometri. Și a decis să vorbească despre călătoria sa într-o carte. Și-a povestit experiența în 13 capitole, pe care le-a legat sub titlul “Munte, Vremuri, Depărtări”. Iar joi, 14 ianuarie, are loc marea lansare!
Ce ai recomanda unui om care ar vrea să ia experiența ta de la zero?
Să vrei. Asta e cel mai important, fie că e vorba de călătorit, fie că e vorba de orice altceva. Apoi, trebuie să îți placă. Pentru că ai de creat o anumită condiție fizică și e de renunțat la unele lucruri obișnuite. Și un ultim lucru: trebuie să știi că nu e ușor. Că trebuie să sacrifici. Uneori să lupți. Dar merită. Pentru că o să fie fantastic de frumos!

Care a fost cel mai mișto lucru de pe parcursul călătoriei? Dar cel mai nasol?
Cel mai mișto…sunt prea multe! Câteva momente care îmi vin în minte: găzduirea la o familie de nemți în Austria, întâlnirea cu Mont-Blanc-ul, Col de l’Iseran, primul apus la Adriatică, un concert de fulgere în miez de noapte și altele. Cât despre cel mai aiurea: când am trecut Furka Pass, în Elveția. Ne-a plouat îngrozitor și era un frig teribil. În plus, nici peisajul nu se vedea, totul era prea gri.

De ce ar trebui să-ți cumpăr cartea?
Ca să îndrăznești să visezi și tu! Pentru că nu e numai despre călătorit, ci este despre visuri. Și fiecare tablou descris, fiecare întâmplare povestită și fiecare rând scris nu e doar despre povestea mea de călătorie, ci este și despre a ta. Pentru că fiecare avem cel puțin un drum de parcurs: viața. Și trebuie să îndrăznim să profităm de el la maximum. Nu de alta, dar ca să fim fericiți. Despre asta încerc să vorbesc în carte: despre lucrurile mici ale vieții care contează cu adevărat și care merită descoperite.

Deci, ne vedem joi, da? Lansarea va avea loc la Youth HUB, pe strada Ion Neculce, nr. 74, corp B, etaj 2. Eu cred că va fi frumos…