Categorii
Oameni si Fapte

PRIETENIE ÎNTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE?

Prietenia dintre un bărbat și o femeie este o temă larg dezbătută de cei avizați sau mai puțin avizați. Psihologii susțin că o asemenea relație nu prea are sorți de izbândă pentru că cel puțin unul își va dori la un moment dat… mai mult. Toată lumea se așteaptă ca totul să evolueze spre ceva pasional și apoi să se sfârșească cu șifonatul cearșafurilor și coafurii ei, în îmbrățișări fierbinți.

Îl știu pe X din clasa întâi, când învățătoarea, din motive numai de ea știute, ne-a așezat în aceeași bancă. Mie îmi plăcea româna, iar lui matematica, dar asta nu a creat divergențe, ci dimpotrivă, ne-am dat seama că prin ajutor reciproc, putem avea amândoi note mai bune. Interesul comun este un aspect important într-o prietenie, așa că atunci am pus bazele unei frumoase și trainice prietenii.

Când mi-a venit prima dată menstruația eram la școală, evident, așa că prima persoană de încredere căreia i-am povestit drama prin care treceam a fost el. Nici acum nu știu ce l-a șocat mai tare: faptul că devenisem fertilă sau că a aflat că ciclul nu este albastru ca în reclame.

În momentul în care un baiat s-a lăudat că m-a sărutat franțuzește -fapt real, dar rușinos- m-a apărat ca un câine ciobănesc credincios. Atunci m-a avertizat că promisiunea pe care o face orice băiat că va păstra secretul unei eventuale intimități este extrem de nereală. Părerea lui avizată despre caracterul bărbaților m-a speriat atât de tare, încât mă mir că am avut mai mulți iubiți până astăzi.

Ne împărtășim secrete… așa că sunt singura persoană care știe că moare de frică dacă vede vreun patruped canin, chiar dacă respectivul nici nu a împlinit șapte zile. M-a învățat că un sărut obținut cu greu prețuiește mult în ochii bărbaților care sunt vânători prin adn. I-am explicat diferența dintre răsfățatul ,,nuuu vreaaauuu” și adevăratul ,,nu vreau!!”… Ne-am bucurat când și-a pierdut virginitatea, am plâns-o pe-a mea…

Eh, dar mai avem și divergențe: eu cred că el se parfumează prea mult, iar el susține că ar trebui să-mi fac mai des codiță la ochi cu creionul.

Există prietenie între un el și o ea, între mine și el. Scepticilor le spun că am trecut testul timpului, tocmai am sărbătorit 18 ani de prietenie, cu petrecere, tort și tot tacâmul. Să ne îndrăgostim acum ar fi imposibil- nu că aș fi eu total lipsită de sex appeal, nici că ar avea el vicii ascunse, doar că… știm prea multe unul despre altul. Pentru o relație romanțioasă, lucrurile pornesc exact din sens invers, așa că am lămurit-o și pe asta.