Categorii
Locuri

MERGI FĂRĂ GRIJI ÎN GRECIA

Sunt în Skiathos de două zile și nici urmă de criză sau stres. Plecaserăm de acasă cu emoții, cu bani cash, cu stresul că drumul cu feribotul va fi tulburat de vreo posibilă grevă… Pas de tout!

Presa scrie că mulți și-au anulat rezervările, că hotelierii au intrat în panică. Nici urmă de așa ceva! Singurul lucru care s-a adeverit a fost că oamenii chiar stau la coadă la bancomate pentru a scoate cei 60 de euro pe zi. Era înghesuială și în Salonic, dar și în Vollos. Iar când am ajuns în Skiathos, am văzut prea puține bancomate, darămite cozi! Nici zvonul cu aglomerația de la benzinării nu e real. Sau cel puțin, am avut noi noroc.

În rest, stressless și voie bună! Tavernele pline, grecii cu zâmbetul pe buze de parcă nu ar fi îndatorați, turiștii în număr la fel de mare, feriboturile la datorie și vremea bună. Așa că, dacă ai plănuit să vii aici, nu da înapoi, că ai să ratezi o super vacanță!

P.S.: Bulgaria ne-a impresionat de două ori: plăcut, pentru că am mers și cu 200 de km/h pe autostrăzile sale îngrijite; neplăcut, pentru că s-a mai apucat de construit niște drumuri și ne-a deviat traseul pe unele rute ocolitoare care arătau mai rău decât drumurile forestiere de la noi.