Categorii
Locuri

DE MERS ÎN WEEKEND: VALEA ZIMBRILOR

Rezervaţia „Valea Zimbrilor” este deschisă din noiembrie 2008 la Vama Buzăului și are 30 de exemplare, după ce recent s-au născut încă doi pui (cei mai simpatici!). Este vorba despre cea de-a patra rezervație din România, după cele de la Vânători-Neamţ, Haţeg-Silvuţ şi Neaga-Bucşani. Zimbrii urmează să fie eliberați, fiind incluși într-un program de repopulare a Munților Carpați.
La rezervația care se întinde pe douăsprezece hectare mai poți vedea cerbi, ciute și iezi. Este deschisă în fiecare zi, iar prețul unui bilet este de cinci lei. În plus, la intrare poți cumpăra prăjituri de casă foarte gustoase, ca să ai ce face cât te plimbi pe acolo. 🙂
Este locul ideal dacă vrei să faci un picnic la munte: ai la dispoziție atât mese și bănci de lemn, cât și o pajiște largă. Băncile, foișoarele și leagănele care stau la umbră oferă turiștilor condiții foarte bune de a sta cât mai mult în compania animalelor.

ZIMBRUL
Este cel mai mare mamifer terestru din Europa: poate avea până la o tonă și aproape doi metri înălțime și mănâncă până la 60 de kilograme de hrană pe zi.

Din cauza vânătorii excesive, zimbrul a dispărut din România acum mai bine de 200 de ani. La fel s-a întâmplat pe întreg continentul european. A ajuns să fie considerat astfel, un animal pe cale de dispariție… Așa că zic să mergi să-l vezi, pentru că cine știe cum vor sta lucrurile peste câțiva ani?