Categorii
Oameni si Fapte

CE FACI CÂND PICI?

Vine un moment în viață când funcționezi ca un magnet pentru probleme. Pur și simplu, atragi chestii negative: omul drag dispare, ai tăi nu te înțeleg, sănătatea începe să te supere, mașina vrea mai des la mecanic, banii fug repede din cont, toate se aliniază împotriva ta.

Și dintr-o dată… buf! Pici și pari surprins, deși avertizări au fost multe. Ok, nu ești nici primul, nici ultimul care ajunge în starea asta. Întrebarea este: cum te ridici?

În primul rând, trebuie să accepți situația așa cum este, fără să încerci să te lamentezi, să cauți scuze, să cauți vinovați. Ești aici și cu asta, basta! Fă ceva ca să pleci într-un loc mai bun! Îți vine să plângi? Jelește. O zi, două, trei, ajunge. Vezi că după… or să te usture ochii. Și e nasol să te trezești după o noapte în care în loc să visezi, ai strâns un munte de șervețele lângă pat…

So… Cum ieși dintr-o stare nasoală? E greu, dar ești singura persoană care te poate ajuta, deoarece… creierul tău îți aparține. Odată identificată problema, învață-ți lecția. Cântărește situația și vezi ce ți-a făcut mai mult bine și ce ți-a adus mai mult rău. Apoi renunță la tot ce te trage în jos, inclusiv persoane. Pentru asta, trebuie să fii nesimțit de sincer/ă.

Apoi, înconjoară-te de oameni care au poante bune, uită-te la filme care te fac să râzi, citește cărți pe care nu le-ai mai lăsa din mână, ascultă melodii vesele și petrece-ți timpul în preajma copiilor. Da, mai ales cu ăia mici: te pot binedispune instantaneu atunci când încep să vorbească.

Și fii oricând gata să întinzi un umăr pentru oricine s-ar afla în situația de mai sus. Timpul tău și o vorbă bună pot fi un început de salvare pentru el sau ea…