Categorii
Auto

BIG BROTHER-UL MAŞINII TALE LA SERVICE

De luna aceasta, ai dreptul să stai să vezi cum îţi este reparată maşina atunci când o duci la service. Operatorii economici care desfăşoară activităţi de reparaţii sau întreţinere a autovehiculelor vor fi obligaţi să pună la dispoziţie un spaţiu amenajat, de unde clientul să poată vizualiza, direct sau prin intermediul unei camere video, intervenţiile executate de angajaţi asupra maşinii sale. Super, nu? Deci nu trebuie să le mai sufli în ceafă și nici să te simți în plus acolo. Mie mie se perfect, numai că legea nu aduce nicio o precizare în legătură cu întrebările mele, uneori lipsite de sens…

Obligaţia este prevăzută în Legea 51/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 146, din 19 martie 2013, act normativ care urma să intre în vigoare în 18 luni de la publicare, adică din această lună, informează digi24.

Service-urile auto care nu asigură clienţilor posibilitatea de a asista la reparaţiile propriilor maşini riscă să le fie suspendate autorizaţiile tehnice de funcţionare, până la data constatării îndeplinirii obligaţiilor.